Alba ca Zapada fina

de dobrezaira in Prajituri, 30 Oct 2012 | 16110 vizualizari

 

Eu am mai multe retete de alba ca zapada, insa aceasta mi se pare cea mai fina, inchipuiti-va ca s-a mancat toata tava dupa o cina la care am fost 4 adulti si 4 copii ( si acesti copii trebuie sa spun ca sunt innebuniti dupa prajiturile cu ciocolata).

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 1 lingurita bicaronat de amoniu
  • 50 gr lapte
  • 250 gr gaina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • zahar vanilat
  • 250 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada fina:

Pentru foi amestecam toate ingredientele intr-un castron ( amoniacul l-am stins intr-o lingura de otet) si framantam pana se incorporeaza toata faina si rezulta o coca buna de intins. Facem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii (28x20 cm).

Crema: Se pune pe foc laptele cu zaharul si faina, se tine pana se ingroasa, devenind o ciulama. Se da la rece. Untul se freaca cu o lingura de lemn sau mixer si incorporam cu lingura din ciulamaua rece. Adaugam zaharul vanilat.

Punem intr-o tava o foaie, apoi crema, iar foaie si asa mai departe pana terminam toate foile, ungem cu crema si ultima foaie si presaram nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Daca doriti sa fie acrisoara stoarceti zeama de la o jumatate de lamaie in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada fina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alba_zori 1

31.10.2012, 17:09

foarte alba ti-a iesit,chiar ca zapada,minunata

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:48

VasileToca 1

20.10.2013, 09:16

bravo

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada